Homepage van Harry en Susanne

Verslag van de reis naar Spanje

In de winter van 2007 ontstond het plan (in het hoofd van vrienden) om in de zomer van 2008 naar Spanje te reizen om daar te gaan helpen in het asiel waar veel van de honden van Resanito vandaan komen en waarvandaan de transporten altijd vertrekken.

Na veel praten, nadenken en puzzelen besloten we te gaan in augustus 2009. Het plan was dat Sandra en Bert met de kids in een busje (zodat alle spullen voor de asielen in Spanje meekonden) naar Spanje zouden reizen. Maike en ik zouden gaan vliegen.

Met het asiel (Caad in Castelbisball) was afgesproken welke periode we er zouden zijn en wat we daar voor hulp konden bieden. We logeerden bij een Nederlandse vrouw, Karin.

Helaas bleek toen Maike en ik in Spanje aankwamen dat de dame van dit asiel (Monica) 4 dagen niet aanwezig zou zijn, zodat niemand ons kon helpen en uitleggen wat we dan konden doen. Daarom zijn we met Karin een aantal andere asielen langs geweest.

Het meeste indruk heeft het asiel in Tortosa (www.protectoraarca.org) op ons gemaakt. Daar staat een heel oud gebouw dat dienst doet als asiel en vlak erbij een nieuw gebouw dat volgens de gemeente nog niet gebruikt mag worden. Een groot gedeelte van de hokken is al wel in gebruik genomen, maar er is in dat gebouw geen water of elektra. De watervoorziening in het oude gebouw bestaat uit een tuinslang waar met zeer weinig druk water uitkomt. De vrijwilligers van het asiel vullen elke dag toch zo'n 70 grote waterflessen die ze dan naar beneden brengen naar de nieuwe ruimte.

Hier was ook goed te zien wat voor invloed zo'n asiel kan hebben op de honden. Je hebt de vrolijke dappere honden die de moed erin houden en in elke bezoeken een mogelijk nieuw baasje zien. Daar tegenover staan de honden die de moed hebben opgegeven en van een afstand naar je liggen kijken met een trieste blik in hun ogen.

Honden.
Familie.
Modelvliegen.
Contact.
verslag.

Het nieuwe gebouw

Het oude gebouw

We hebben dan ook besloten om alle spullen die we hadden meegenomen vanuit Nederland bij hen achter te laten.

Oscar

Ondanks alles wat we hebben gezien hebben we ook veel mooie dingen meegemaakt. Een uitgebreid verslag op de site volgt nog.